abonneren

nVidia Ion nog dit kwartaal gereed

Ondanks de patentruzie met Intel zal het Ion-platform van nVidia toch dit kwartaal geïntroduceerd worden. Met andere woorden, de eerste Ion-nettops moeten voor eind juni in de winkel liggen. Volgens nVidia hebben zich een groot aantal bedrijven achter het platform geschaard.Ion is nVidia's concurrent voor de huidige Intel 945GSE- en GN40-chipsets. Ion bestaat onder meer uit een GeForce 9400-chipset, die gekoppeld kan worden aan Intel's Atom-cpu. Intel weigerde aanvankelijk fabrikanten van losse Atom-cpu's te voorzien, maar heeft hier bakzeil in moeten halen.
Veel grote fabrikanten zijn nog huiverig om Ion te gaan gebruiken; ze vrezen repressailles van Intel. Toch scharen zich steeds meer bedrijven achter het Ion-platform, waaronder Acer, Adobe, Google, Cyberlink en een aantal gameontwikkelaars.

Eén van de eerste apparaten met het Ion-platform lijkt de Acer Hornet te gaan worden. Dit is een nettop voor de Aziatische markt; volgens de geruchten wordt de Hornet al op 8 april geïntroduceerd. Of Acer de Hornet uiteindelijk ook naar Europa en Amerika wil brengen is niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord