abonneren

nVidia Ion in Point of View-netbook

Point of View presenteert zijn eerste mini-notebook. Het beste verkoopargument? nVidia's langverwachte Ion-platform.We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het er dan: nVidia's Ion in netbooks. De Point of View Mobii ION 230 combineert Intels energiezuinige Atom 230-processor met de nVidia Ion-chipset en gpu, wat resulteert in een compact, energiezuinig netbook met uitstekende prestaties.

De Ion-gpu bevat ondersteuning voor Direct X 10 en Shader Model 4. Met nVidia's grafische technologie als PureVideo HD en CUDA zijn er veel mogelijkheden. Zo worden encoding en decoding van hd-video op de relatief zwakke Atom-processor ondersteund. Haarscherpe 1080p-video zonder storingen is vanwege de beperkte schermresolutie alleen beschikbaar via de hdmi-poort.

De Mobii ION 230 heeft een 10,2-inch 1024x600 pixelscherm met led-verlichting. De overige uitrusting is zoals gebruikelijk in netbooks. De 6-cell accu zou het notebook 4 uur aan het werk moeten houden. De Mobii zal binnen een paar weken beschikbaar zijn in de kleuren zwart, rood en geel. Standaard wordt hij geleverd met Linux als besturingssysteem.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: