abonneren

Nvidia introduceert volgende generatie ION-platform

Nu de CeBIT gaat beginnen heft Nvidia de embargo's op rond het tweede generatie ION-platform. Met tien maal de prestaties van de geïntegreerde graphics, is het nieuwe Ion-platform bedoeld voor gebruik in netbooks en nettops die door de Intel Atom N- en D-serie en de NM10 chipset worden aangedreven.De vorige versie Ion is nog een echte chipset.
De nieuwe Ion is een losse grafische chip (40nm) die directX 10.1 ondersteund en 8 watt aan energie consumeert voor 10 inch netbooks of 16 watt voor 12 inch netbooks en nettops.

Ion 2.0 bevat de "Optimus technologie" voor het zonder onderbreking schakelen tussen grafische processoren (de in de Intel chipset ingebouwde grafische processor en de Ion-processor) voor een betere accuduur. De Ion 2.0 kan 1080p hd-video afspelen en is Windows 7 gecertificeerd. De Ion 2.0 kan 512 MB geheugen aan en ondersteunt: vga-, dvi-, hdmi- en displayport-aansluitingen. Volgens Nvidia is het platform geschikt voor populaire video-games.

Er worden deze zomer meer dan dertig producten met nieuwe generatie ion verwacht. Acer en Asus introduceren al netbooks en nettops met de nieuwe Ion, maar ook anderen zullen volgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: