abonneren

nVidia introduceert nieuwe moederbord voor Intel

Na flink veel vertraging is hij er dan eindelijk toch: de MCP7A-S, een moederbord voor Intel's Socket 775 met support voor de 1333 MHz frontside bus en geïntegreerde graphics. Helaas heeft nVidia's paradepaardje, Hybrid Power, het niet gehaald naar deze chipset.Hybrid Power is de meest belangrijke feature van nVidia's nieuwe AMD-chipsets en de verwachting was dan ook dat Hybrid Power ook beschikbaar zou komen op de MCP7A-S. Om onbekende redenen heeft deze functie het echter niet gehaald.
Even voor de duidelijkheid: Hybrid Power maakt het mogelijk de geïntegreerde graphics en een discrete grafische kaart te combineren of er tussen te schakelen.

De MCP7A-S ondersteunt alle huidige single-, dual- en quadcore processoren op Socket 775 met fsb1333 of langzamer. De chipset ondersteunt ddr2-800-geheugen en biedt één pci-express*16-slot voor graphics. De grafische core biedt vga, dvi en hdmi en is uitgerust met PureVideo HD. De chip zal waarschijnlijk de GeForce 9300-naam gaan dragen en de eerste moederborden zijn in oktober beschikbaar.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie