abonneren

Nvidia introduceert Enthusiast System Architecture

Samen met de introductie van zijn 780i-chipset heeft Nvidia ook een nieuw technologieplatform bekendgemaakt. De naam van het platform en nieuwe industriestandaard is Enthusiast System Architecture (ESA).Het doel van ESA is om computergebruikers in real-time informatie en controle te geven over niet alleen Nvidia-chipsets en videokaarten, maar over alle componenten in hun systeem.

Via de ESA-technologie kan de gebruikers controle en informatie krijgen over onder andere de processoren, moederborden, grafische kaarten en koelers in zijn systeem. In theorie kan ESA in elk component geïmplementeerd worden waardoor de gebruiker via ESA alle componenten in zijn systeem kan controleren.

Met ESA kunnen fabrikanten pc's bouwen die beter presteren omdat alle componenten via een enkel platform worden gecontroleerd. ESA is niet alleen bedoeld om hogere benchmarkscores te halen, maar ook om fabrikanten in staat te stellen om stillere pc's te bouwen, of om gecompliceerdere controleparadigma's op te zetten waardoor de pc onder elke configuratie optimaal functioneert.

ESA wordt ondersteund door een groot aantal hardwarefabrikanten, waaronder HP, MSI, Dell, Alienware, ASUS en Gigabyte. Het feit dat zowel HP als Dell - de twee grootste pc-fabrikanten ter wereld - de nieuwe standaard ondersteunen, betekent dat het een goede kans maakt om een succes te worden.


Meer informatie: www.anandtech.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie