abonneren

nVidia heeft concrete plannen voor netbooks

nVidia heeft eindelijk bevestigd plannen te hebben voor het netbooksegment. De fabrikant ziet voor zichzelf een grote rol toebedeeld als het gaat om een chipset voor de Atom. Op dit moment maakt Intel deze chipset nog zelf, maar nVidia claimt een betere oplossing te hebben.Op dit moment hebben netbooks nog geen fatsoenlijke gpu en zijn ze vaak met een analoog display uitgerust. Volgens nVidia komt dit door de Intel-chipset die aan de Atom gekoppeld is.
nVidia wil de twee chips (northbridge en southbridge) van Intel vervangen door één chip uit eigen huis, de GeForce 9400M die we al kennen van de Apple MacBook.

Volgens nVidia zorgt een combinatie tussen de GeForce 9400M en een Atom voor een volledig functionerende pc. Zo zou het afspelen van hd-video geen problemen meer opleveren en zouden programma's als Photoshop probleemloos kunnen draaien. Hoewel erg nog geen concrete aankondigingen gedaan zijn, claimt nVidia dat veel fabrikanten geïnteresseerd zijn.

nVidia's mobiele processor, de Tegra, speelt geen rol voor netbooks. nVidia benadrukt dat Tegra duidelijk bedoeld is voor andere apparaten, zoals handheld mobile internet devices die met een licht besturingssysteem draaien. nVidia ziet deze processor niet als praktische oplossing voor netbooks.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: