abonneren

nVidia: GT300 wordt compleet nieuwe gpu

nVidia wil grote architecturele aanpassingen doorvoeren aan de GT300, de volgende nieuwe top-gpu. Deze gpu moet eind 2009/begin 2010 gereed zijn en zal dus DirectX 11-compatibel zijn. nVidia benadrukt dat het niet gaat om een aangepast GT200-ontwerp, maar een compleet nieuwe architectuur.Gezien nVidia's focus op general purpose computing (gpgpu) lijkt het aannemelijk dat de GT300 nog meerdan zijn voorgangers gericht zal worden ophet uitvoeren van parallelle berekeningen. De gpuzal geheel ontworpen worden met CUDA, DirectX Compute en OpenCLin gedachten.
Of de chip nog dit jaar op de markt komt lijkt twijfelachtig; boze tongen beweren dat we de GT300 pas echt in de eerste helft van 2010 zullen zien.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord