abonneren

Nvidia gaat voor de tablets

De fabrikant van grafische chips Nvidia voorspelt betere resultaten voor het huidige kwartaal en verwacht een flink groeiende omzet volgend jaar als de verkoop van tablets en smartphones met de Tegra-chips van start gaan.Nvidia raporteert positieve resultaten over het afgelopen kwartaal met een winst van 84 miljoen dollar.
Dit is aanzienlijk beter dan het verlies van $141 miljoen dat het kwartaal daarvoor gemaakt werd. Volgens Nvidia's CEO Jen-Hsun Huang is Nvidia uit het dal, nu het bedrijf de Fermi-architectuur voor grafische chips heeft doorgevoerd. Nog steeds zijn de grafische chips goed voor 80 % van de omzet van het bedrijf.

Nvidia verwacht echter dat het accent van hun business zal verschuiven naar de mobiele markt. Met de Tegra-chips die een ARM-processor combineert met de door Nvidia ontwikkelde grafische processor, verwacht Nvidia een belangrijk partijtje mee te blazen op de markt van de energiezuinige tablets en smartphones. De Tegra-chips, net als de tablets waar ze in gebruikt moeten worden, zijn een beetje vertraagd. Dit komt volgens Nvidia omdat Nvidia, Google en de tablet-fabrikanten een goed product willen maken. Een tablet is namelijk niet zomaar een grote telefoon aldus Huang. Volgend jaar zullen er veel tablets op de markt komen die de Tegra-chipset gebruiken. Samen met Android 3.0 dat speciaal voor tabletcomputers is geoptimaliseerd, moet dat tot een goed product met mooie graphics en goede prestaties leiden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie