abonneren

nVidia gaat prijzenoorlog aan met AMD/ATI

Omdat ATI donders goed weet het niet te kunnen winnen van nVidia op prestaties alleen, biedt het zijn grafische kaarten uiterst gunstig geprijsd aan. Hiermee wordt het voor nVidia steeds lastiger zijn high-end-kaarten voor de volle prijs te verkopen. Het resultaat is nu een prijzenoorlog.nVidia heeft zich verkeken op de nieuwe ATI Radeon HD 4850 en 4870, die niet alleen ongekend goedkoop de toonbank over gaan maar ook nog eens een stuk krachtiger waren dan verwacht.
nVidia ziet zich nu genoodzaakt de prijzen van de gloednieuwe kaarten, de GTX 260 en 280, omlaag te gooien met een prijzenoorlog tot resultaat.

De GeForce GTX 280, aanvankelijk met een verkoopprijs van $649, heeft inmiddels een prijskaartje van $499 meegekregen. nVidia verwacht dat dit het prijspunt zal zijn van de aankomende Radeon HD 4870 X2. Ondanks de prijsverlaging blijft het voordeel toch in het ATI-kamp, want vroege benchmarks laten zien dat de 4870 X2 beter presteert dan de GTX 280.

nVidia heeft de GTX 260 verlaagd van $399 naar $299, het officiële prijspunt van de Radeon HD 4870. Ook hier blijft ATI de beste prestaties bieden, maar het gat is grotendeels gedicht. Dat nVidia nog veel verder zal zakken met de prijzen lijkt onwaarschijnlijk: partners hebben flinke aantallen van deze nieuwe chips ingekocht en zijn nu al furieus dat ze de kaarten voor een lager bedrag moeten verkopen. nVidia biedt namelijk zo goed als geen prijsbescherming op zijn chipsets.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie