abonneren

nVidia: 'Fermi bevindt zich in massaproductie'

Volgens de CEO van nVidia loopt de ontwikkeling van Fermi (GF100) inmiddels op schema. Fermi wordt de eerste DirectX 11-kaart van nVidia.
De gpu zou eindelijk in massaproductie zijn, maar nVidia wil nog steeds niets loslaten over de verwachte introductiedatum van deze gpu.

Een eerste demo van Fermi werd zo'n drie maanden geleden gegeven, daarna bleef het angstig stil rondom de nieuwe high-end gpu van nVidia. Zou Fermi aanvankelijk nog in oktober uitkomen, de lancering werd al snel vooruitgeschoven naar januari en recentelijk nog naar 'Q1', wat betekent dat we met een beetje geluk de eerste Fermi-kaarten eind maart in de winkel zien. Meestal duurt het enkele maanden voordat een gpu in massaproductie als kant-en-klare grafische kaart in de winkels ligt. Vreemd is dat er een high-end GF104 gepland is voor Q2 2010 -- of zou nVidia met de GF100 eerst het midsegment willen bedienen?

nVidia hoopt met Fermi in ieder geval korte metten te maken met de ATI Radeon HD 5870, de huidige prestatiekoning. ATI heeft al bijna een half jaar vrij spel op de markt en vierde dit recentelijk met de verkoop van de twee miljoenste DX11-gpu. Het bedrijf zal er alles aan doen om dit aantal zo hoog mogelijk te laten oplopen voor nVidia Fermi introduceert. Daarnaast werkt ATI hard aan de opvolger van de Radeon HD 5870 en het zou wel eens kunnen dat deze opvolger niet lang na Fermi het levenslicht ziet.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie