abonneren

nVidia en AMD gaan beiden voor dual-gpu

AMD heeft journalisten al een sneak peek gegund van de komende Radeon HD 3870 X2, gebaseerd op twee RV670's. Ook nVidia zit niet stil en is van plan twee GeForce 8800 GT-kaarten (met G92-chipset) te combineren tot één dual-gpu-kaart.AMD heeft ruiterlijk toegegeven dat de Radeon HD 3870 X2 hardwarematig helemaal in orde is, maar dat de CrossFireX-software gewoonweg nog niet klaar is. Daarom zal de kaart pas in januari op het strijdtoneel verschijnen; in de tussentijd zullen gebruikers het moeten doen met twee losse 3870's in CrossFire-opstelling.

De late introductie geeft nVidia tijd om een tegenantwoord voor te bereiden op de 3780 X2. nVidia heeft de nieuwe kaart de codenaam D8E gegeven en heeft deze gebaseerd op twee G92-chips. Een precieze introductiedatum is niet bekend, maar nVidia wil de kaart ongeveer rond dezelfde tijd als de 3870 X2 gereed hebben -- vooral omdat de kaart in principe beter presteert dan de X2. Ook nVidia is nog niet klaar met de driver, dus of de kaart op tijd klaar zal zijn is nog maar de vraag.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord