abonneren

nVidia chipsetproblemen ernstiger dan gedacht?

nVidia doet zijn best om de wereld ervan te overtuigen dat er slechts een klein gedeelte van zijn chipsets met productieproblemen te kampen heeft. Maar een speurrondje op de website van moederbordfabrikanten laat een heel ander, dramatisch beeld van de situatie zien.nVidia heeft toegegeven dat er problemen zijn ontstaan in het substraat van een groot aantal chipsets, waardoor de chipsets uit kunnen vallen. Het gaat volgens nVidia alleen om mobiele chipsets; afnemers Dell en HP hebben al maatregelen genomen, zoals een aangepaste bios.

Maar volgens The Inquirer is er meer aan de hand dan nVidia loslaat. De roddelsite heeft een rondje gedaan op de websites van moederbordfabrikanten en is tot de verrassende ontdekking gekomen dat alle high-end moederborden van nVidia verdwenen zijn van de sites. Het gaat hierbij vooral om moederborden met een nVidia 790i-chipset. Bij DFI, Foxconn en Gigabyte is deze chipset geheel van de site verdwenen. Een groot aantal online etailers, zoals het populaire Newegg, verkoopt de moederborden ook niet meer.

Het vermoeden speelt nu dat de substraatproblemen niet beperkt blijven tot mobiele processoren, maar ook de desktopchipsets treffen. Wanneer een chipset op normale snelheden en onder normale temperaturen gebruikt wordt is er niets aan de hand, maar onder extreme omstandigheden houdt de chipset ermee op. Dat zou verklaren waarom nVidia de high-end-borden terugtrekt: deze borden worden vaak onder extreme omstandigheden (denk aan overklokken) gebruikt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord