abonneren

Nvidia chips in 200 nieuwe notebooks

Ondanks dat de volgend jaar uitkomende nieuwe Intelprocessoren "Sandy Bridge" over een ingebouwde grafische chip beschikken, zijn er toch al meer dan 200 ontwerpen voor nieuwe notebooks die een Nvidia grafische chip krijgen.

Nvidia is altijd al goed vertegenwoordigd in de grafische chips in notebooks, maar zelfs nu de processoren ingebouwde graphics krijgen kiezen de notebookfabrikanten er toch vaak voor om er een ‘echte'grafische chip naast te zetten. Processorfabrikant Intel hoopt dat de in Sandy Bridge ingebouwde grafische chip volstaat voor de meeste gebruikers, maar de notebookbouwers zijn daar kennelijk nog niet van overtuigd en leveren de gebruikers extra grafische kwaliteit en snelheid met de videochips van Nvidia.

In 2010 werden er 125 notebookontwerpen voorzien van Nvidia chips. Voor 2011 zijn dat er al 200. Er is dus een gezonde groei te verwachten voor de omzet op dit vlak van Nvidia. De grote concurrent van Nvidia is net als voor de nootbookprocessors AMD. Ook AMD heeft processoren met geintegreerde grafische chips in de aanbieding net als de tot nu toe veel gebruikte Mobile Radeon chips voor de extra grafische rekenkracht.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie