abonneren

Nvidia beschuldigt Intel van oneerlijke concurrentie

Jen-Hsun Huang, de baas van de grafische processorfabrikant Nvidia, zegt dat Intel zich schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie. Nvidia zal op dit moment echter niet een rechtszaak tegen zijn rivaal beginnen.Nvidia maakt grafische processoren die in de lucratieve netbookmarkt direct concurreren met Intels Atom-processor. Volgens Huang verkoopt Intel één Atom-processor voor $45, maar heeft het bedrijf een deal van drie processoren voor $25. Intel wil met de goedkope deal zakelijke klanten aan zich binden.
Huang vindt deze deal oneerlijk omdat het eerlijke concurrentie dwarsboomt. Door zijn dominante positie kan Intel processoren met verlies verkopen. Een klein bedrijf als Nvidia kan nooit eenzelfde lage prijs bieden.

Intel is het niet eens met de beschuldiging van Huang. Volgens Bill Calder, een woordvoerder van Intel, concurreert zijn bedrijf op een eerlijke manier. Intel verplicht klanten niet om de processorbundel af te nemen. Klanten kunnen een enkele Atom-processor kopen of drie tegelijk tegen een sterk gereduceerde prijs.

Voor het moment zal Nvidia geen juridische stappen nemen tegen Intel. Huang hoopt dat het niet zover komt. Huang hoopt en verwacht dat Intel op een eerlijke manier zal concurreren met zijn rivalen. Maar indien Intel zijn positie blijft misbruiken dan zal Huang alles doen wat in zijn macht ligt om Intel te dwingen om te stoppen met zijn oneerlijke prijsbeleid.

Vorige week legde de Europese Commissie een recordboete aan Intel op van 1,06 miljard euro. Intel moet tevens stoppen met zijn illegale concurrentiestrijd met Advanced Micro Devices.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie