abonneren

nVidia alsnog aangeklaagd over gpu-problemen

nVidia heeft in Amerika een aanklacht aan zijn broek hangen omdat het bedrijf verzuimd zou hebben actie te ondernemen tegen de oververhitting van zijn chips. De aanklacht is ingediend door een eindgebruiker, Lisa Miller, die een schadeloosstelling eist van nVidia.Op 2 juli jongstleden heeft nVidia toegegeven dat een deel van zijn mobiele gpu's te kampenhad met materiaalproblemen. Deze materiaalproblemen zorgde voor een mogelijk defectaan de gpu, vooral bij wisselende gebruikstemperaturen.
Deze bekentenis heeft het aandeel nVidia geen goed gedaan: in één dag verloor nVidia 31 procent van zijn marktwaarde, wat overeenkomt met $3 miljard dollar.

In de aanklacht staat dat nVidia al voor deze datum op de hoogte was van de problemen bij de fabricage van de chip. Eén van nVidia's medewerkers zou gezegd hebben dat het bedrijf al sinds augustus 2007 in conclaaf zou zijn met zijn partners over dit probleem -- dat is dus een periode van bijna een jaar. HP en Dell zijn in de tussentijd met bios-updates gekomen die het probleem zouden moeten voorkomen.

nVidia heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

ExtremeTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie