Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

nVidia aangeklaagd door Rambus

Rambus heeft een aanklacht ingediend tegen nVidia. Het bedrijf claimt dat een groot aantal nVidia-producten inbreuk maken op een 17-tal patenten. Het gaat om producten die gebruik maken van een geheugencontroller voor sdr, ddr, ddr2, ddr3, gddr en gddr3 sdram.Rambus claimt dat het al meer dan zes jaar lang tevergeefs probeert een afspraak te maken met nVidia voor het gebruik van hun patenten, maar dat er maar geen schot in zit. Daarom wil Rambus nu dat nVidia stopt met de verkoop van deze producten en met een forse schadevergoeding op de proppen komt.

Omdat vrijwel alle grafische kaarten en moederbordchipsets tot de producten behoren die gebruik maken van de gepatenteerde technieken, zou dit wel eens een flinke financiële strop kunnen worden voor nVidia, dat recentelijk al $306.9 miljoen dollar in rook zag opgaan door slechte bedrijfsresultaten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie