abonneren

Nu snel pdf's lezen uit Google zoekresultaten

Soms komen er in de zoekresultaten van de Google zoekmachine documenten voor die niet in rechtstreeks in de browser kunnen worden gelezen, zoals pdf-documenten. Google heeft nieuwe links toegevoegd in de zoekresultaten waarmee een pdf rechtstreeks in de browser wordt geopend.Google zoekresultaten hebben al heel lang de mogelijkheid "HTML-versie", waarmee een pdf getoond wordt in een html-omgezet formaat. Het nadeel hiervan is dat er vaak delen van de vormgeving verloren gaan, waardoor het er niet uitziet.
Om dit probleem te ondervangen voegt Google nu voor pdf-documenten de link "Weergeven" toe. Deze link opent het pdf-document in een venster, zoals ook gebruikt wordt in Google Docs en Gmail. Deze viewer geeft de mogelijkheid om eenvoudig en efficiënt door een document te bladeren. Google voegt voor steeds meer pdf's in zoekresultaten deze nieuwe link toe.

Tot nu toe was het noodzakelijk een pdf-document eerst te downloaden en daarna in bijvoorbeeld Acrobat te openen. Ook zijn er Acrobat browserplugins die een pdf in Acrobat binnen een browservernster opent. Dit werkt helaas lang niet altijd helemaal goed. Probeer zelf of Google het beter doet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord