abonneren

Nu ook video op Last.fm

Gebruikers van sociale muzieksite Last.fm kunnen vanaf deze week ook naar muziekvideo's kijken. Platenmaatschappijen, waaronder EMI en Warner, zullen in totaal zo'n tweeduizend clips beschikbaar stellen. Dat aantal zal snel groeien, zegt Last.fm.
"Wij hebben straks de grootste collectie legale online videoclips."

Het in 2002 in het Verenigd Koninkrijk opgerichte Last.fm is een combinatie van gepersonaliseerde internetradio en een online muziekgemeenschap. Het sociale muziekplatform heeft meer dan een half miljoen geregistreerde gebruikers. De site maakt een uitgebreid profiel van de muzieksmaak van elke gebruiker, gebaseerd op de songs waar een gebruiker naar luistert op zijn mediaplayer en op de site zelf.

Elke gebruiker van Last.fm kan een gepersonaliseerd streaming radiostation maken, met daarin audiotracks uit de Last.fm 'music library'. Andere gebruikers kunnen luisteren naar deze radiostations.

Last.fm heeft overeenkomsten met onder meer EMI, Warner Music Group, meer dan 20.000 labels en 100.000 onafhankelijke artiesten. Deze uploaden rechtstreeks muziek naar de Lasf.fm-site. Gebruikers van de muzieksite hebben zo toegang tot de streams van meer dan drie miljoen tracks. Overigens is van sommige tracks slechts een deel te beluisteren.

 

De artiesten en labels die nu muziektracks uploaden, gaan dat straks ook doen met video's, staat in een persbericht van Last.fm. Een aantal grote onafhankelijke labels bijt deze week het spits af. Het gaat onder meer om de labels Ninja Tune, Nettwerk Music Group, Domino, Warp, Mute en Atlantic. Labels met onder meer Moby en de Arctic Monkeys.

Andere maatschappijen, waaronder EMI en Warner Music zullen snel volgen, aldus Last.fm. De muzieksite is naar eigen zeggen in gesprek met Universal en Sony Music Group. "Last.fm zal binnenkort de grootste collectie legale online video's hebben." De kwaliteit van video's is beter dan die van YouTube, aldus Last.fm.

Het doel van Last.fm is om uiteindelijk elke videoclip die ooit is gemaakt op de site te hebben.

Met de beschikbare video's kunnen gebruikers gepersonaliseerde videokanalen maken, net als dat ze nu al radiostations/audiokanalen kunnen maken. Last.fm past het aanbevelingssysteem, dat nu slechts wordt gebruikt voor muziektracks, straks ook toe op muziekvideo's.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: