abonneren

Nu ook tv op je mobieltje via MobielTV van KPN

Vanmorgen heeft KPN samen met Samsung een nieuwe dienst geïntroduceerd: tv voor je mobiele telefoon, oftewel MobielTV. MobielTV werkt volgens de nieuwe dvb-h-standaard en kost €9,95 per maand. Het basispakket bestaat uit tien zenders en de dienst werkt alleen met geschikte mobieltjes.Dvb-h is een speciale variant van dvb-t (Digitenne) die bedoeld is voor handheld apparaten, zoals mobiele telefoons en pda's. Door zijn lage energieverbruik moet het mogelijk zijn meerdere uren tv te kijken op een dvb-h-mobieltje.
Op dit moment zijn er slechts twee geschikte mobieltjes voor dvb-h in Nederland verkrijgbaar, de Samsung P960 TV en de LG KB620. Andere modellen, waaronder de Nokia N96, zullen snel volgen.

KPN is voorlopig de enige aanbieder van MobielTV en vraagt €9,95 per maand voor het basispakket met tien zenders: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, Jetix/Veronica, MTV, Discovery, Nick Toons en Xcite. Een uitgebreid pakket, inclusief erotiekkanaal, moet later volgen voor (vermoedelijk) €14,95 per maand. KPN claimt dat Nederland inmiddels een dekking kent van 85% (buitenshuis) en 60% (binnenshuis of in de auto). Aan een betere dekking wordt gewerkt, vooral Limburg en de Veluwe laten nog wat flinke gaten zien.

Dvb-h is de enige standaard die officieel goedgekeurd is door de Europese Commissie, maar een concurrerende standaard (DMB) lijkt in Nederland ook voet aan de grond te krijgen. Later dit jaar zal er namelijk een veiling van DMB-frequenties plaatsvinden waaraan KPN niet mee mag doen. Andere providers kunnen deze techniek wel gebruiken om vergelijkbare mobiele tv-diensten aan te bieden.

KPN MobielTV is vanaf 5 juni te verkrijgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord