abonneren

NTP spant rechtzaak tegen Palm aan

Na BlackBerry-fabrikant Research In Motion is nu ook Palm aan de beurt: NTP klaagt het bedrijf aan voor het schenden van patenten in hun smartphones en pda's. Het patent in kwestie behandelt wireless e-mail op mobiele apparatuur.De aanklacht tegen Palm is identiek aan die tegen Research In Motion. NTP wil een verbod op de verkoop van Palm-apparaten en een geldelijke vergoeding. Volgens NTP heeft het bedrijf meerdere malen geprobeerd om tot een zakelijke schikking met Palm te komen, maar heeft Palm niet ingestemd met de voorstellen.

De schikking tussen RIM en NTP kan niet als juridisch precedent gezien worden in de zaak tegen Palm. In deze zaak vond RIM het wenselijker om de rechtzaak af te kopen met een half miljard dollar. Desondanks geeft het wel aan dat NTP grote kans maakt de rechtzaak te winnen. Palm hoopt dat een aantal van de patenten ongeldig wordt verklaard, zoals al eerder gebeurd is met NTP-patenten.

Bron: Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord