NSA-medewerkers gestraft vanwege lekken naar Snowden

Een medewerker van de National Security Agent - NSA - heeft ontslag genomen nadat hij heeft toegegeven zijn wachtwoord te hebben gegeven aan Edward Snowden, zodat hij toegang kreeg tot vertrouwelijke informatie.

Drie medewerkers van de NSA zijn gestrafd voor het verlenen van medewerking aan Edward Snowden om vertrouwelijke informatie openbaar te maken.

In documenten die deze week zijn vrijgekomen, blijkt dat Snowden verschillende gegevens openbaar kon maken doordat medewerkers van de NSA hem hebben geholpen met het verlenen van toegang tot vertrouwelijke informatie.

De medewerker die ontslag heeft genomen - zijn naam is niet bekend gemaakt - wist dat Edward Snowden geen toegang had tot specifieke gegevens, maar wist niet dat Snowden de verkegen informatie publiekelijk bekend zou maken.

De NSA-medewerker heeft in januari al ontslag genomen, maar dat is nu pas bekend gemaakt. Hem hing bovendien al ontslag boven het hoofd en werd hem de toegang tot de database met vertrouwelijke gegevens al ontzegd.

In januari ontkende Edward Snowden nog dat hij NSA-medewerkers heeft misleid en dat hij wachtwoorden zou hebben gestolen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: snowden