}
abonneren

NSA: ‘Geen internet, geen probleem’

plagiaat
Ook computers die niet verbonden zijn met internet kunnen gehackt worden door de Amerikaanse geheime dienst NSA. Door middel van speciale software en hardware kunnen ook computers in de offline-stand gehackt worden.

Dit laat de Amerikaanse krant New York Times weten, op basis van NSA-documenten en verschillende experts. De krant stelt dat de Amerikaanse geheime dienst computers kan bereiken die door andere landen of organisaties met opzet offline worden gehouden, om op deze manier cyberaanvallen te voorkomen. De NSA zou speciale software hebben geïnstalleerd op ongeveer honderdduizend computers over de hele wereld.

Hack-software

De speciale software verstuurt radiosignalen via in het geheim aangebrachte hardware, zoals USB-sticks of een verborgen printplaat. Deze hardware kan zijn aangebracht door een spion, maar ook door fabrikanten of handlangers van de Verenigde Staten, laat de krant weten. Het signaal wordt vervolgens verstuurd naar een tussenstation.

Proactieve verdediging

De NSA noemt deze afluistermethode ‘proactieve verdediging’ en zou de techniek onder meer gebruikt hebben om de legers van China en Rusland en drugskartels binnen de EU af te luisteren. New York Times meldt dat de technologie voor zover bekend niet binnen de VS is gebruikt.

Aankomende vrijdag houdt president Obama een toespraak over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Er wordt verwacht dat hij daarin hervormingen van de NSA gaat aankondigen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI