abonneren

nrc.next

NRC begeeft zich al jaren op het digitale vlak met onder meer een editie voor e-readers en ontdekt nu ook de iPad (die de krant zelfs ‘weggeeft’ in combinatie met een abonnement). Voor NRC Handelsblad verscheen al eerder een iPad-app, nu is nrc.next aan de beurt.

De kiosk binnen deze app toont dagelijks rond zes uur ‘s ochtends de laatste editie van de krant. Ook vindt u er oudere edities tot zeven dagen terug. Alle edities hebben een gratis ‘preview’ om een indruk te krijgen. De digitale kranten zijn gratis als u al een regulier abonnement hebt op nrc.next. Wie geen abonnee is, kan losse nummers aanschaffen (€ 0,79 per editie), wat goedkoper is dan de losse krant (€ 1,30). Het eerste nummer is bij de aanschafprijs van de app (ook € 0,79) inbegrepen. Deze editie, de laatst beschikbare, wordt automatisch gedownload na het starten van de app.

Gekochte edities kunt u na het downloaden volledig offline bekijken. Bij het bladeren door de krant ziet u op de iPad eigenlijk precies wat u ziet als u de fysieke krant openslaat. Het leest als een pdf-bestand, met de mogelijkheid om te schuiven en zoomen. Dat moet veelvuldig, want zo’n ‘spread’ van twee pagina’s is voor de iPad te groot. Wat helpt, is dat u teksten aan kunt klikken, waarna ze in een popup verschijnen met vereenvoudigde opmaak. Het kan beter, zo bewijzen buitenlandse kranten, ook functioneel (denk aan een zoekfunctie of multimedia). Het is niettemin een aardig begin en zeer handig bij verblijf in het buitenland. De app is ook geschikt voor de iPhone, maar hierop komt de krant door de gekozen opzet nog minder tot zijn recht.

Ipad; € 0,79

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: