abonneren

Novell wordt overgenomen door Attachmate

Het bedrijf Attachmate heeft overeenstemming bereikt met Novell over de overname van Novell voor 2,2 miljard dollar. Een deel van het intellectuele eigendom van Novell wordt verkocht aan een consortium dat wordt geleid door Microsoft.Dit consortium CPTN Holdings LLC, koopt 882 Novell-patenten voor $450 miljoen.
Attachmate dat dus de rest van het netwerkbedrijf overhoudt is een it-dienstverlener, op zijn beurt weer eigendom van een investeringsmaatschappij. Over de inhoud van de deal en over welke patenten het gaat die Microsoft overneemt, is niets bekend.

Novell is onder andere eigenaar van de rechten op Unix. Ook bezit het bedrijf het opensource Linux-bedrijf Suse. De opensource-activiteiten van Suse zullen na de overname worden afgesplitst en weer zelfstandig als Suse door het leven gaan. Wat de verdere consequenties zijn voor de producten van Novell,  het personeel en de klanten is niet bekend gemaakt. De overname zal in de loop van het komende jaar worden afgerond.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord