abonneren

Novell verliest van Microsoft maar wint van SCO

De twee nog resterende, sinds 2004 lopende, claims van Novell tegen Microsoft over vermeende concurrentievervalsing, zijn door de de Amerikaanse rechter verworpen.
Tegelijk is Novell in het gelijk gesteld over de door SCO geclaimde rechten op het besturingssysteem Unix.

Novell, een grote leverancier van zakelijke software, beschuldigde Microsoft van monopolistisch gedrag door het tegenwerken van de verkoop van WordPerfect en QuattroPro. Novell heeft deze tekstverwerker en het spreadsheet programma, nadat ze het twee jaar in bezit had, aan Corel verkocht in 1996. Pas acht jaar later heeft Novell Microsoft aangeklaagd. Dit is dan ook de reden waarom de rechtbank de claims afwijst. Novell had dat veel eerder moeten doen, op het moment dat's de parketten nog in bezit had.

Een andere rechtszaak heeft Novell echter gewonnen. In deze zaak betwist SCO, dat Novell de rechten bezit op het besturingssysteem Unix. Nu Novell in het gelijk is gesteld, zal Novell zich blijven inzetten voor de promotie van Linux. SCO (Santa Cruz Operation) het latere Caldera heeft diverse Linuxbedrijven aangeklaagd voor het illegaal beschikbaar stellen van Unix-code in Linux, terwijl ze naar nu blijkt, zelf niet de rechten op Unix had, daar Novell die in 1992 van AT&T gekocht heeft.

Via: SeatlePi

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: