abonneren

NotifyMe 2.0

NotifyMe is een eenvoudig takenlijstje voor je iPhone, met redelijk veel functionaliteit. Er zijn ook versies voor de iPad en Mac beschikbaar, plus een gratis webdienst in bèta.

NotifyMe is gekoppeld aan een (gratis) account, zodat er gebruik gemaakt kan worden van cloud-functionaliteit. Zo blijven al je taken gesynchroniseerd met de iPad- en Mac-versies. Overigens hoef je dit niet te doen: de applicatie werkt ook prima met lokale push-berichten.

In het overzichtsscherm zie je vijf categorieën: Upcoming, Completed, Recent, Categories en Sharing & Friends. Aan de onderkant van het scherm staat een duidelijke ‘New reminder’-knop om een nieuwe taak in te voeren. Voer tekst in, kies een tijd en of het alarm herhaald moet worden, geef de taak een categorie en je kunt zelfs aangeven of je een voor-alarm en auto-snooze wilt. Er zijn negen alarmgeluidjes en als je taak extra informatie vereist, dan vind je hier ook nog een notitieveld.


Als je vrienden en familie overhaalt deze applicatie te gebruiken, dan kun je taken ook met ze delen. Net zo praktisch is dat je bij niet-herhalende taken kunt aangeven dat deze automatisch afgevinkt moet worden als de tijd verstrijkt (auto-done).

Achter Categories zitten alle categorieën die je gebruikt voor je taken, inclusief het aantal taken die daar aanwezig zijn. De standaard categorieën zijn Birthday, Personal, Shared, Shopping, ToDo en Work. Je kunt deze categorieën wissen en vervangen door Nederlandse categorieën, als je dat prettiger vindt. Er zijn 30 icoontjes aanwezig om aan de categorieën te hangen.

De Sharing-functionaliteit werkt uitstekend: je stuurt een uitnodiging via e-mail en mensen die je toegang hebt gegeven komen netjes in je scherm te staan. Ook kun je aangeven op welk apparaat je notificaties wilt ontvangen als je zowel je iPhone als iPad gebruikt. Je kunt ook kiezen voor Local Notifications, dit zijn taken die niet gesynchroniseerd worden met je andere apparaten en andere gebruikers. Kies je hiervoor, dan heb je geen internetverbinding nodig om met je taken te werken.

NotifyMe is een handige applicatie om snel taken in te plannen en de synchronisatieopties zijn vreselijk handig. De iPad-versie is nagenoeg identiek aan de iPhone-versie; het is jammer dat de ontwikkelaars niet voor een universele applicatie gekozen hebben. De prijs van de applicatie is namelijk wat aan de hoge kant, maar als je overtuigd bent geraakt van deze review dan is NotifyMe zijn geld meer dan waard.

Beoordeling: ★★★★☆

NotifyMe for iPhone: € 2,99 (v2.2, 5.3 MB)
NotifyMe for iPad: € 3,99 (V2.2, 6.8 MB)
NotifyMe Desktop (OS X): € 12,99 (v1.0, 4.6 MB)

Meer app-reviews vind je op www.iphonemore.nl.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie