abonneren

Notebooks worden duurder

De gemiddelde prijs van notebooks zal dit jaar tussen de 8 en 10 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar. Reden is de goedkope euro ten opzichte van de dollar en schaarste bij leveranciers van computeronderdelen. Acer heeft inmiddels al officieƫl aangekondigd de prijzen te verhogen en de verwachting is dat andere fabrikanten dit ook zullen doen.

Ook de winkelketens in Nederland - zoals MyCom, Paradigit en Dynabyte ontkomen niet aan het doorberekenen van een prijsverhoging aan consumenten. De reden van de prijsverhoging is dat laptoponderdelen als beeldschermen en geheugenmodules worden ingekocht tegen dollar-prijzen. De dollar is de afgelopen maanden ten opzichte van de euro fors gestegen, waardoor laptopfabrikanten meer moeten betalen voor deze onderdelen. Daarnaast is - vanwege de economische crisis - weinig geïnversteerd in nieuwe productlijnen en -ontwikkelingen, waardoor bestaande voorraden sneller opraken, hetgeen ook de prijzen omhoog gooit.

Ook in China - waar de meeste laptops en computers worden gebouwd - zijn kosten van belang. Alhoewel de Chinese lonen ten opzichte van Europa zeer laag zijn, stijgen ze wel. De lonen worden bovendien uitbetaald in de Chinese munt yuan, die gelijk opgaat met de dollar.

 

Via PC-Active

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord