abonneren

NOS verbetert mobiele site

Vandaag heeft de NOS zijn mobiele website vernieuwd. De vorigeversie stamt alweer uit 2008 dus is vernieuwing welkom. Via deze nieuwe mobiele site hebben webbezoekers via de smartphone sneller toegang tot nieuwsberichten, audio en video.

Als de nieuwe site m.nos.nl op een smartphone of tablet opent, valt direct op dat alles overzichtelijk is ingedeeld in verschillende rubrieken. Momenteel telt de site 4 secties: Nieuws, Sport, Schaatsen en Voetbal Live. Deze secties kun je benaderen door naar beneden te scrollen of op de knop aan de rechterbovenkant te drukken, waarna een uitrolmenu verschijnt.

Door de modulaire opbouw van de site is het mogelijk om snel nieuwe secties en  nieuwsberichten toe te voegen. Bij sportevenementen kan de NOS zo dus snel een nieuwe mobiele site lanceren. Er bestaan al plannen om gedurende Tour de France een speciale mobiele site te presenteren.

Het is de bedoeling dat je straks ook berichten en videostreams via de functie 'social sharing' met je vrienden kunt delen. De NOS stelt via de site ook live videocontent ter beschikking en het is mogelijk om videofragmenten op te vragen.

De vraag is natuurlijk wel of dit bij het grote publiek straks aftrek gaat vinden. De telecomproviders zijn namelijk van plan om hun prijzen voor dataverkeer voor bepaalde diensten te verhogen. Tegen deze achtergrond is het maar de vraag of het bekijken van videocontent op mobiele apparaten als de iPhone en Android smartphones betaalbaar blijft.

Zijn jullie van plan om de mobiele site van de NOS vaak te gaan bezoeken?

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie