abonneren

Norton beveiligt het best

Uit de resultaten van PCM’s jaarlijkse beveiligingstest is Norton als beste naar voren gekomen. Norton Internet Security 2012 blijkt de beste beveiliging te combineren met de minste systeembelasting. Kaspersky en BitDefender volgen Norton op de voet.

De beveiligingstest die PCM jaarlijks uitvoert was dit jaar extra streng. De nadruk is gelegd op het beschermen tegen online aanvallen, die in diverse rapporten naar voren komen als de meest voorkomende bedreiging. Daarnaast moet alle software ook voldoen aan prestatie-eisen: het opstarten en afsluiten van je pc mag niet te veel vertraagd worden en ook het werken met de pc mag niet merkbaar langzamer gaan.

Norton Internet Security 2012 wist de tests goed te doorstaan. De software had zijn beveiliging goed op orde en presteerde op alle fronten bovengemiddeld. De tweede plaats wordt verdeeld tussen Kaspersky en BitDefender. Beide pakketten zijn een stuk goedkoper dan Norton, waarbij Kaspersky iets sneller is maar BitDefender iets beter beveiligt.

In totaal zijn 15 pakketten getest, waaronder gratis alternatieven als Microsoft Security Essentials en Avast Free Antivirus. De complete test, inclusief een uitgebreide testtabel en achtergrondinformatie, is te vinden in PCM 12 die vanaf vandaag in de winkel ligt. Alle reviews zijn daarnaast ook in ons testcenter te vinden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: