abonneren

Noorwegen en Apple blijven het oneens over iTunes

Noorwegen en Apple blijven het oneens over de geslotenheid van Apple's iTunes-muziekdienst en de ilegale koppeling met de iPod. Noorwegen wil dat Apple zijn producten compatibel maakt met die van de concurrentie.Apple overtreedt met iTunes de Noorse interoperabiliteitwetgeving. Dit betekent dat Apple in Noorwegen illegaal handel drijft. Al twee jaar proberen de beide partijen er uit te komen. De Noorse ombudsman voor consumenten Bjorn Erik Thon boodApple drie mogelijkheden; licenties verkopen voor FairPlay, een open standaard ontwikkelen of volledig stoppen met DRM.

In september besloot Thon dat Apple genoeg tijd had gehad om tot een keuze te komen. Hij gaf Apple tot drie november om zijn keuze aan hem door te geven. Toen Apple zich als gebruikelijk in stilzwijgen hulde, bracht Thon de zaak naar een hogere autoriteit. De ombudsman heeft de zaak nu doorgespeeld naar Markedsrådet, de Noorse staatautoriteit op het gebied van eerlijke handelsprocedures.

"Een consument heeft het recht om alle digitale content die hij heeft gekocht op elke muziekspeler van zijn keuze te zeten," aldus Thon.

Apple laat weten dat het niet bereid is om veranderingen door te voeren en dus niet tegemoet wil komen aan de eisen van de ombudsman. Wanneer Markedsrådet de zaak in handen krijgen dan duurt het tussen de vier en zes maanden voor het een beslissing heeft genomen.


Bron: www.nettavisen.no

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord