abonneren

Noorse hacker claimt hacken iPhone

De bekende Noorse hacker DVD Jon claimt dat hij langs de restricties op Apple's iPhone is gekomen. Technisch-onderlegde eigenaren van een iPhone hoeven niet meer het muziekmobieltje via het AT&T-netwerk te activeren om de internet- en muziekfuncties op de telefoon te gebruiken.Doordat de telefoon niet via de telecomprovider wordt geactiveerd, kan de eigenaar er niet mee bellen.
Met de hack krijgt de eigenaar eigenlijk een dure iPod met WiFi-mogelijkheden.

DVD Jon heeft op zijn weblog - met de uitdagende titel ‘So Sue Me' - instructies en links naar de benodigde software gezet zodat andere hackers verder kunnen gaan met het hacken van het trendy mobieltje.

De hack is handig wanneer een iPhone-eigenaar in het buitenland woont of reist en alleen de muziekspeler en internetfuncties wil gebruiken.

Volgens AT&T-woordvoerder Mark Siegel dienen eigenaren van een iPhone het mobieltje via hun netwerk te activeren voor "optimale prestaties". In het exclusieve contract dat Apple met AT&T heeft staat expliciet vermeld dat de telefoon niet gebruikt mag worden wanneer het niet is geautoriseerd door AT&T. Siegel wilde niet ingaan welke acties AT&T gaat doen tegen de hack.

Dit is niet de eerste keer dat DVD Jon een product van Apple heeft gekraakt. In het verleden wist DVD Jon voorbij de beveiliging te komen van QuickTime, iTunes en de nieuwe Apple TV.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: