abonneren

Noodweer inspireert malware-schrijvers

Small.DAM, dat is de naam van de trojan die de laatste paar dagen het internet onveilig maakt.
De trojan wordt per email verspreid met een subject dat verwijst naar de storm die in Europa woedde, zoals: "230 dead as storm batters Europe."

Wie deze mail ontvangt en de meegezonden attachment opent, krijgt ongemekt een stuk malware op zijn pc geïnstalleerd dat de toegang tot de pc compleet open zet.

Volgens een onderzoeker van het antivirusbedrijf F-Secure gebeurt het steeds vaker dat malware- en virusschrijvers inspringen op recente gebeurtenissen om hun creaties te verspreiden. De geïnfecteerde computers worden meestal ingezet in een zombie netwerk, een netwerk van computers dat voor een bepaalde taak kan worden ingezet. Door middel van zombie netwerken is het bijvoorbeeld mogelijk een ddos (distributed denial of service)-aanval op een website in te zetten.

Digital Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord