abonneren

Noodreparatie voor gevaarlijk lek in IE6 en IE7

Rond 7 uur vanavond komt Microsoft met een update die gebruikers van Internet Explorer 6 en Internet Explorer 7 beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Deze update verhelpt de kwetsbaarheid die onlangs openbaar is gemaakt en wordt beschreven in Security Advisory 981374.Dit veiligheidsrisico doet zich niet voor bij Internet Explorer 8.
Microsoft adviseert dan ook iedereen om op deze nieuwste versie van de Internet Explorer over te stappen, teneinde te profiteren van de verbeterde beveiliging in deze browser.

Dat Microsoft heeft besloten deze update eerder buiten de reguliere maandelijkse updatecyclus uit te brengen, onderstreept het risico dat door het geconstateerde lek wordt gelopen. De patch (Security Bulletin MS10-018) repareert de problemen die worden beschreven in Security Advisory 981374.

Security Bulletin MS10-18 betreft een cumulatieve update die ook nog negen andere kwetsbaarheden in Internet Explorer verhelpt en die gepland was voor 13 april. De update wordt automatisch geïnstalleerd op PC's waarop dat in het Security Center is ingesteld.

Internet Explorer 6 wordt nog door 4,63 procent van de consumenten gebruikt. Voor Internet Explorer 7 is het percentage 15,85. We hebben het al vaker gezegd: hoog tijd voor een upgrade naar een nieuwere browser!

Verdere informatie is te vinden op Microsoft's Advance Notification Service (ANS) webpagina.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord