abonneren

Nominaties Dutch Game Awards bekend gemaakt

Vandaag zijn de nominaties voor de eerste Dutch Game Awards bekend gemaakt. De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars. De prijzen worden uitgereikt aan gamebedrijven en zelfstandige developers die zich het afgelopen jaar (inter)nationaal hebben onderscheiden. Uit meer dan 60 aanmeldingen van 40 bedrijven is een selectie gemaakt van de beste games.

In totaal zijn er door de jury 21 nominaties in 7 categorieën bekend gemaakt. ‘De ingezonden games zijn onder meer beoordeeld op criteria zoals speelbaarheid, art direction, (internationale) populariteit en innovatie'. Tijdens het congres ‘Game in the City' op 6 en 7 november op het Oliemolenkwartier in Amersfoort worden de Dutch Game Awards
voor het eerst uitgereikt.

"De jury was blij verrast met het aantal en vooral de grote verscheidenheid van de inzendingen, wat naar onze mening een duidelijke afspiegeling is van de grote stappen die de Nederlandse games industrie de afgelopen jaren heeft gezet. Ook het aantal games dat internationaal een rol begint te spelen groeit gestaag. Wel ligt met name hier nog een uitdaging. We hopen volgend jaar nog meer van dit soort kwaliteitstitels tegemoet te zien die de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie verder zal verbeteren." vat juryvoorzitter Martin de Ronde samen. "De Nederlandse game industrie is zowel nationaal als internationaal sterk in opkomst. Met een omzet van ruim 1.2 miljard euro en ruim 1500 arbeidsplaatsen is de game industrie in enkele jaren tijd een economische sector van belang geworden".

De genomineerden voor de Dutch Game Awards zijn:

Best PC/Console Game
My Horse and Me - W!Games
Overlord - Triumph Studios
Toki Tori - Two Tribes

Best Mobile/ Handheld Game
Circular Assault - Not The Fly Mobile Entertainment Dragon Hunters - Engine Software Stratego - Games Factory Online / Triangle Studios

Best Online Game
ERU Redcross - I Sioux / Youda Games
Governor of Poker - I Sioux / Youda Games Shoppingmania - Fantazm

Best Advergame
ERU Redcross - I Sioux / Youda Games
Gastons Groene Prijzenspel - Mediamonks
Skydiver- Sticky Studios BV

Best Serious Game
Sharkworld - Ranj
Ship Simulator - Vstep
Tech Ed - Ranj

Best Original Game Design
Circular Assault - Not The Fly Mobile Entertainment Extragon - GAMEDIA Overlord - Triumph Studios

Best Visual Design
Overlord - Triumph Studios
Medical Investigators - Little Chicken
Toki Tori - Two Tribes

Uitreiking Awards op 6 November tijdens Game in the City
Op 6 November worden de winnaars van de Dutch Game Awards bekend gemaakt. De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens het evenement Game in the City. Van 17.30 tot 18.30 zal in Amersfoort onder leiding van DJ Rick van Velthuyzen de uitreiking plaatsvinden. De Dutch Game Awards ceremonie wordt geopend door Gedeputeerde J.H. Ekkers van de Provincie Utrecht en Wethouder Gert Boeve van de Gemeente Amersfoort.


Website
: www.gameinthecity.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: