abonneren

Nokia wil nauwere band met sociale netwerkdiensten

Nokia wil dat gebruikers van zijn mobiele telefoons in de nabije toekomst gemakkelijker met hun smartphones toegang kunnen krijgen tot sociale netwerkdiensten als Facebook en MySpace.De fabrikant van mobiele telefoons werkt nu al samen met Facebook. Nokia maakte kortgeleden zijn "Share on Ovi"-mediadienst beschikbaar op de sociale netwerkdienst enleden van Facebook kunnenNokia's "Reset Generation"-game spelen.
De game is de duurste game die ooit voor mobiele telefoons is ontwikkeld. De game verbindt smartphone-gebruikers met pc-gamers zodat deze tegen elkaar kunnen spelen.

Nokia investeert de komende jaren miljarden euro's om online een sterke marktpositie te veroveren. De verkoop van mobiele telefoons stagneert en fabrikanten moeten op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Ongeveer 40 procent van zijn omzet in het afgelopen kwartaal haalde Nokia binnen met de verkoop van mobiele telefoons.

Nokia is de eerste fabrikant die stevig inzet op mobiele content. Nokia wil de stagnerende verkoop van mobiele telefoons compenseren door muziek, games en mobiele applicaties aan te bieden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie