abonneren

Nokia werkt aan snellere, mooiere Symbian-versie

Nokia gaat zich niet alleen toeleggen op het Maemo-besturingssysteem, maar werkt ook aan een nieuwe versie van Symbian. De nieuwe Symbian zou sneller en vooral mooier moeten worden. Op die manier zou Symbian beter kunnen concurreren met het iPhone OS.De grote baas van Nokia, Kai Öistämö, benadrukt dat er weinig mis is met het Symbian-platform. Natuurlijk kan de grafische architectuur verder verbeterd worden, zeker in combinatie met capacitieve touchscreens, maar het belangrijkst is een nieuwe gebruikersinterface.
Symbian is op dit moment niet visueel aantrekkelijk genoeg om te concureren met Apple's iPhone, maar in de volgende Symbian-versie moet daar verandering in komen.

Voor de nieuwe Symbian-versie staan er twee grote milestones op het programma, alvorens de definitieve versie naar fabrikanten gestuurd wordt. De eerste milestone staat gepland voor halverwege 2010. Inmiddels zijn er al een aantal conceptafbeeldingen van de nieuwe interface opgedoken, die inderdaad een behoorlijke verbetering laten zien ten opzichte van de huidige interface. De conceptafbeeldigen zijn te bekijken bij Gizmodo.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: