Nokia toont N97 smartphone

Nokia toont vandaag zijn nieuwste smartphone aan de buitenwereld. De N97 heeft een groter aanraakscherm en meer intern geheugen dan zijn concurrenten.Nokia hoopt dat de N97 wat nieuw leven blaast in zijn N-serie smartphones. De N-serie stond vroeger bekend om zijn innovatieve mobiele telefoons maar de laatste tijd bleven nieuwe innovaties uit. Het was dan ook Apple met zijn iPhone en niet Nokia die de markt van smartphones in een volgende fase bracht. Tegenwoordig kan geen fabrikant meer een smartphone uitbrengen zonder aanraakscherm, QWERTY-toestenbord en gebruiksvriendelijke interface.
Het is opmerkelijk dat Nokia pas als laatste kwam met smartphones met aanraakscherm.

Ondanks dat Nokia niet meer innovatief is, domineert het bedrijf nog steeds de wereldwijde markt voor smartphones. Nokia ziet echter de laatste kwartalen zijn verkoopaantallen gestaag dalen. Het bedrijf verliest marktaandeel aan concurrenten als Apple en BlackBerry-producent Research in Motion. Het is niet vreemd dat investeerders en analisten zich zorgen maken over de winstmarges en de toekomst van het Finse bedrijf.

De nieuwe N97 is een directe rivaal voor Sony Ericssons X1 en HTC's Touch Pro. Beide rivalen draaien op Microsofts Windows Mobile-besturingssysteem. De prijs van de N97 zal ongeveer dezelfde zijn als voor de N95 en de N96 toen die werden gelanceerd. De N97 zal juni volgend jaar te koop zijn.

Doordat Nokia veel functies in de N97 wil stoppen - aanraakscherm, QWERTY-toetsenbord en veel geheugen - is het toestel groter en dikker dan zijn concurrenten. Het is de vraag of Nokia met zijn N97 goed kan concurreren met andere smartphones die volgend jaar uitkomen.


Bron: Nokia

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: