abonneren

Nokia Siemens ziet winst in 'groene' netwerken

Het Finse bedrijf Nokia Siemens wil tegen 2010 het energieverbruik van zijn mobiele basisstations met 40 procent verminderd hebben. Het bedrijf denkt dat de vermindering ten goede zal komen aan de winst.Door nieuwe technologieën en hardware heeft Nokia Siemens in de toekomst minder basisstations nodig. De basisstations zijn het meest energieslurpende onderdeel van een mobiel telecomnetwerk.

Tegen het jaar 2010 moet het energieverbruik van Nokia Siemens' GSM-basisstations afgenomen zijn van 800 watt naar 650 watt. Het energieverbruik van zijn WCDMA-basisstations moet van 800 watt naar 500 watt teruggedrongen zijn.

Volgens Nokia Siemens zijn de ambitieuze doelen niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de winst aangezien energie steeds duurder wordt.

Nokia Siemens behoort tot de top vijf van energiezuinige bedrijven. Zijn GSM-basisstations verbruiken 25 procent minder energie dan zijn belangrijkste concurrenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord