abonneren

Nokia, Samsung en Panasonic schenden patenten

Een Amerikaans onderzoeksinstituut spant een rechtszaak aan tegen drie fabrikanten van mobiele telefoons. Volgens de Washington Research Foundation maken Nokia, Samsung en Panasonic inbreuk op een patent dat de Bluetooth-technologie betreft.Het onderzoeksinstituut zegt dat de drie fabrikanten in hun producten inbreuk maken op een patent dat is ingediend door een onderzoeker van de Universiteit van Washington in 1999. Momenteel is de zaak toegespitst op gebruik van de technologie in de Verenigde Staten.
Volgens analisten zou dat kunnen veranderen als de Washington Research Foundation succes boekt.

De Bluetoothtechnologie is ontwikkeld door de Nederlandse onderzoeker bij Ericsson Jaap C. Haartsen, midden jaren negentig. Voor de ontwikkeling en het 'in de markt zetten' van de Bluetooth-techniek is in 1998 besloten tot het oprichten van de 'Bluetooth Special Interest Group' (SIG), waarbij zich al gauw vrijwel alle grote elektronicabedrijven, software-ontwikkelaars en telecombedrijven aansloten (onder meer Palm, Ericsson, IBM, Intel, Lucent Technologies, Microsoft, Motorola, Nokia en Toshiba). Bluetooth moest vrij van royalty's worden en geheel 'open'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord