abonneren

Nokia ontslaat nog 3500 werknemers

Nokia moet het werknemersbestand aanpassen aan het dalende marktaandeel. Zo worden er vestigingen gesloten in Europa en de Verenigde Staten.

Nokia heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan een half miljard dollar verlies gemaakt. Dit resulteert in flinke bezuinigingen. Zo wordt er eind van dit jaar een fabriek gesloten in Roemenie waar 2200 mensen werken. Nokia wil zijn productie concentreren in Azie.

Ook worden er commerciƫle vestigingen gesloten in Bonn, Duitsland en Malvern in de VS. Hier blijft het waarschijnlijk niet bij. Ook in Finland, Hongarije en Mexico staan er vestigingen op de nominatie om in 2012 gesloten te worden. In totaal betreft het 3500 werknemers. Deze ontslagen komen nog bovenop het schrappen van de 7000 banen die al in april werden aangekondigd.

De Roemeense fabriek werd voornamelijk voor de Symbian-toestellen gebruikt. Het sluiten daarvan heeft dus geen invloed op de smartphone productie en de overeenkomst met Microsoft. Nokia had in 2010 nog ruim 130.000 werknemers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie