abonneren

Nokia ontslaat 1800 werknemers

Ondanks goede resultaten in het derde kwartaal gaat Nokia wereldwijd 1800 banen wegbezuinigen door de organisatie van diverse divisies te stroomlijnen.Nokia heeft het afgelopen kwartaal een omzet van ruim 10 miljard euro gemaakt met een winst van €322 miljoen.
Een veel beter resultaat dan die van het zelfde kwartaal een jaar geleden toen er een verlies van €913 miljoen werd geboekt. De nu aangekondigde bezuiniging betreft 3% van het personeelsbestand en raakt vooral de Symbian smartphone-afdelingen.

Nokia maakt ook de plannen bekend van de nieuwe topman Stephen Elop, om het marktaandeel van Nokia in de smartphonemarkt te verbeteren. Zo moet de productontwikkeling van Symbian smartphones verbeteren. Er moet beter en sneller gereageerd worden op de wensen van de gebruikers om van Symbian een aantrekkelijk platform te maken. Nokia wil af van de versienummering van Symbian.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord