abonneren

Nokia ontkent Android-telefoon

Het bericht dat gisteren de ronde deed dat Nokia al op korte termijn een Android smartphone zou uitbrengen wordt nu door Nokia stellig ontkent. Deze berichten gevoed door deGuardian berusten op speculaties. Nokia heeft nu zelf een reactie gegeven en beweert dat er niets van waar is. Ook is het alom bekend dat het Symbian platform Nokia's eerste keuze is. Daarmee is nog niet gezegd dat er geen tablet/netbook met Android komt, gemaakt door Nokia.
Maar de snelle ontkenning maakt wel duidelijk dat we de beweringen van anonieme ‘industry insiders' soms maar met een korrel zout moet nemen.

Het zou ook wat ongeloofwaardig zijn als Nokia opeens Symbian aan de kant zou zetten, een besturingssysteem waarin ze veel geld hebben gestoken. Te riskant; hoewel Android-kenners van mening zijn dat een Android-toestel van Nokia tot erg interessante toestelspecificaties zou kunnen leiden.

Heel onlogisch is het ook niet gezien het tanende marktaandeel van Nokia in het Smartphonesegment. Het is nooit te laat om van strategie te veranderen. Ook worden geruchten in een vroeg stadium wel vaker officieel ontkend. We wachten het af.

Via: Android Planet

 

 

 

 http://www.androidplanet.nl/1922/nokia-ontkent-android-smartphone/

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie