abonneren

Nokia onthult drie Windows 8.1 smartphones

Vandaag introduceert Nokia, op Microsofts Build 2014, drie Lumia-smartphones uitgerust met Windows Phone 8. Windows Phone 8.1 is vanaf deze zomer ook beschikbaar via een ‘over the air’-update voor alle huidige Lumia-toestellen met Windows Phone 8.

Alle drie de smartphones van Nokia runnen op Windows 8.1, hebben een mooi design dat beschikbaar is in verschillende kleuren en zijn ook nog eens heel betaalbaar.

Vlaggenschip

De telefoon die als eerste aan de beurt is, is de Lumia 930. De telefoon heeft een 1080p full HD display en een 5 inch ClearBlack scherm, dat contrast moet verbeteren en het scherm beter zichtbaar moet maken in daglicht. Verder maakt de telefoon gebruik van Snapdragon 800, die vier cores van 2.2 GHz bevat. De processor beschikt over 2 GB RAM en daarnaast heeft het toestel 32GB aan geheugen. De Nokia Lumia 930 is vanaf juni 2014 allereerst beschikbaar in Europa, Azië en India voor 599 euro, exclusief btw en subsidies. Exacte prijzen en beschikbaarheid voor de Benelux volgen later.

Twee zusjes

De betaalbare Lumia 630 en Lumia 635 zijn toestellen die veel van elkaar weghebben en zijn gericht op mensen die hun eerste smartphone aanschaffen. De telefoons hebben veel dezelfde eigenschappen en verschillen alleen in hun support voor verschillende netwerken.  Ze hebben een snapdragon quad-core-processor en een 4,5-inch ClearBlack scherm. De Nokia Lumia 630 is naar verwachting vanaf mei 2014 als eerste beschikbaar in Azië, India/Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Europa. Dit toestel is verkrijgbaar voor 119 euro voor de single-sim-versie en 129 euro voor de dual-sim-versie. De Nokia Lumia 635 is vanaf juli 2014 wereldwijd beschikbaar – ook in de Verenigde Staten – voor een prijs vanaf 149 euro. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en subsidies. De exacte prijzen, de te voeren varianten en de beschikbaarheid voor de Benelux volgen later.

Update naar 8.1

Windows Phone 8.1 rolt deze zomer uit naar alle bestaande Lumia Windows Phone 8-gebruikers, samen met diverse exclusieve Lumia-mogelijkheden via een ‘over the air’-update: Lumia Cyan. Windows Phone 8.1 introduceert nog meer details in een oogopslag via Live Tiles, toegang tot notificaties in het Action Centre via een eenvoudige swipe-beweging, typen via Word Flow en – eerst in de Verenigde Staten – een persoonlijke en proactieve stemassistent genaamd Cortana.

Fotografie en beeldbewerking

Naast de ‘over the air’-update naar Windows Phone 8.1 biedt de update nieuwe mogelijkheden op het gebied van fotografie en beeldbewerking. Hiertoe behoren onder meer verbeteringen aan de beeldopslag en Creative Studio en een nieuwe versie van de Nokia Storyteller-app voor het delen van verhalen als een videopresentatie op sociale netwerken. 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie