abonneren

Nokia mengt zich in Android/smartphone-strijd

Ook Nokia ontwikkelt een mobiele telefoon die Google's Android softwareplaform gebruikt. Deze zal naar verwachting in september het daglicht zien op de Nokia World conferentie.Nokia is goed voor ruwweg vier van de tien verkochte mobiele telefoons, maarverliest marktaandeel in het segment van telefoons met toegang tot internet en email en download mogelijkheden voor software van derden zoals bij de Apple iPhone of de Blackberry Storm. Het Android platform wint ondertussen terrein met naar verwachting een zestal beschikbare exemplaren aan het eind van dit jaar.

Analisten melden dat Nokia in smartphones een 47% marktaandeel had in 2007, dat terugloopt naar 35% afgelopen zomer en naar verwachting tot 31% eind van dit jaar.

De overgang naar het open source Android platform, waar iedere softwareontwikkelaar toegang toe heeft is een flinke wijziging in Nokia's strategie voor telefoonsoftware.

Nog geen jaar geleden kocht Nokia zijn partners uit van het Symbian platform en kondigde daarbij aan het product vrij beschikbaar te stellen aan andere fabrikanten. Dit in een poging de dreiging van Android en iPhone af te weren.

Gadget-fans hebben al een van Nokia's bestaande telefoons gehackt, de N810, zodat het mogelijk is om Android hierop te gebruiken. Het nieuwe apparaat zal Android volledig integreren.

Gespeculeerd wordt dat Nokia zijn smartphone-aanbod zal uitbreiden met apparaten die voortkomen uit de recent aangekondigde samenwerking met Intel. Of de komende Android-telefoon een Intel processor zal bevatten moeten we echter afwachten.

Bron: Guardian

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord