abonneren

Nokia koopt sociale netwerkdienst Plazes

Nokia, de grootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld, heeft de sociale netwerkdienst Plazes gekocht. Plazes is een online netwerkdienst waar alle sociale activiteiten gebaseerd zijn rondom de locatie van de gebruiker. De acquisitie van Plazes past in Nokia'sinternetstrategie. Er komen steeds meer mobiele telefoons waarmeeeen gebruiker zijn locatie kan bepalen. Een sociale netwerkdienst als Plazes maakt handig gebruik van deze ontwikkeling.
Aangezien Nokia aan het einde van dit jaar ongeveer een dozijn mobiele telefoons met locatiebepaling in zijn assortiment heeft, is de overname van Plazes een logische zet.

"Als alles goed gaat, zal Plazes beschikbaar zijn voor miljoenen Nokia-klanten, zowel online als op miljoenen mobiele apparaten", aldus het weblog van Plazes. Plazes heeft 13 man in dienst en is gevestigd in Berlijn.

Nokia heeft recentelijk $8,1 miljard neergelegd voor de digitale kaartenmaker Navteq. Het bedrijf gaat de komende jaren miljoen uitgeven aan het kopen van andere interessante websites.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: