Nokia kondigt aangepaste Android-telefoons aan

Op het Mobile World Congress in Barcelona toonde Nokia vandaag nieuwe toestellen. De X-serie bevat - in tegenstelling tot wat we gewend waren van Nokia - geen Windows, maar een aangepaste versie van Android als besturingssysteem.

Op de World Mobile Congress in Barcelona heeft Nokia vandaag nieuwe smartphones aangekondigd. Bijzonder aan deze toestellen is dat Nokia voor het eerst gebruik maakt van Android als besturingssysteem.

Het bedrijf brengt drie nieuwe toestellen op de markt, de Nokia X, X+ en de XL. Deze smartphones krijgen een aangepaste versie van Android. De toestellen zullen een stuk lager geprijsd worden dan de Lumia-toestellen, die zijn voorzien van Windows Phone als standaard besturingssysteem.

De nieuwe toestellen bevatten een andere versie van Android, dan de software die op 'normale' Android-smartphones is terug te vinden. Volgens Nokia wordt er verder geen gebruik gemaakt van de door Google geïntegreerde diensten in Android, maar worden juist de functies van Nokia voorop gezet. Zo komt er geen Google Play in de telefoons, maar een Nokia Store.

Ook voor cloudopslag wordt niet doorgelinkt naar Google, maar zullen de nieuwe X, X+ e XL-toestellen gebruik gaan maken van OneDrive van Microsoft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: mwc, mobile world