abonneren

Nokia komt met eigen online applicatiewinkel

Nokia lanceert in mei zijn nieuwe online software- en mediawinkel. Nokia verwacht dat zijn winkel net zo'n succes wordt als Apple's App Store voor de iPhone.Sinds Google en Apple in de smartphonemarkt zijn gestapt, verschuift de aandacht steeds maar van de hardware naar de software. Consumenten zijn meer geïnteresseerd in welke applicaties en diensten er voor hun smartphones zijn dan wat de telefoon hardwarematig allemaal kan.

In mei lanceert Nokia zijn Ovi Store in negen landen. Zeventig procent van de omzet gaat naar de softeware-ontwikkelaars. De eerste smartphone die toegang heeft tot Ovi is Nokia's N97-smartphone. Analisten verwachten dat de markt voor mobiele applicaties dit jaar met 18 procent zal groeien naar $67 miljard.

Apple's App Store is razend populair bij iPhone-gebruikers. Er zijn al meerdere ontwikkelaars miljonair geworden met een zelfontwikkelde applicatie voor de iPhone. Op dit moment worden er in de App Store ongeveer 15.000 applicaties aangeboden. In totaal zijn er ongeveer 500 miljoen applicaties gedownload.

Behalve Nokia zal ook Orange de komende maanden een eigen online winkel openen. De mobiele applicatiewinkel van Orange richt zich vooral op de Europese markt. In de online winkel van Orange kan een gebruiker vooral kleine applicaties, ook wel widgets genoemd, downloaden. Later dit jaar zal ook Microsoft een eigen online winkel lanceren waar gebruikers applicaties voor het Windows Mobile-besturingssysteem kunnen downloaden.


Website: www.ovi.com/services/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: