abonneren

Nokia investeert in webvideo start-up kyte.tv

Kyte.tv, een start-up waarmee gebruikers afbeeldingen en video's kunnen delen, krijgt geld van mobieltjesfabrikant Nokia om zich verder te ontwikkelen. Kyte.tv wil in de nabije toekomst zijn diensten uitbreiden zodat gebruikers ook via hun mobiele telefoons videofilmpjes kunnen uploaden.De beide bedrijven hebben geen informatie gegeven over de grootte van de investering.
Kyte.tv hoopt dat de investering de voorbode is van een distributieovereenkomst met de grootste mobieltjesfabrikant ter wereld. Rob Trice, partner bij Nokia Growth Partners, kon niet zeggen of Nokia plannen heeft om kyte.tv op mobiele telefoons te zetten. Volgens Trice is de investering van Nokia in kyte.tv onderdeel van Nokia's pogingen om ervoor te zorgen dat meer consumenten Nokia-mobieltjes gaan gebruiken om media te creëren en te delen.

Sinds de lancering van kyte.tv vijf weken geleden hebben gebruikers ongeveer 4.500 collecties (channels genoemd) van video's en foto's gecreëerd. Gebruikers kunnen hun ‘channels' updaten om bijvoorbeeld een reisverslag bij te houden. De channels kunnen 'ge-embed' worden op sociale netwerken zoals MySpace.com. Gebruikers die naar dezelfde channel kijken, kunnen met elkaar chatten via een zelfgebouwde instant-messagingclient.


Bron: vidzup.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie