abonneren

Nokia en Intel introduceren MeeGo voor mobieltjes

Nokia en Intel werken samen om Maemo en Moblin tot een gelikt, modern besturingssysteem samen te voegen voor mobiele telefoons, smartphones, tablets en netbooks. Vandaag ziet de allereerste alpha-versie van MeeGo voor mobiele telefoons het levenslicht.De vroege MeeGo-versie draait voorlopig alleen op de Nokia N900 en Intel's eigen referentiemodel, de Aava.
Interessant is dat de gebruikersinterface niets meer lijkt op de MeeGo-interface voor tablets en netbooks. Vermoedelijk heeft Nokia hier flink wat in de melk te brokkelen gehad. De interface van MeeGo voor mobiele telefoons heeft meer weg van Android en Palm's webOS, inclusief volwaardig taakbeheer.

MeeGo is gebouwd op de Qt-interface en Firefox-browserengine. De huidige versie bevat een fotoviewer, statusbalk, app launcher en virtueel toetsenbord, andere applicaties worden in een later stadium toegevoegd. Het is niet de bedoeling dat consumenten de MeeGo-alpha op hun telefoon installeren, daarvoor zijn er nog teveel bugs, maar het is wel mogelijk om dit voor elkaar te krijgen.

Engadget

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: