abonneren

Nokia dumpt Symbian als naam

De volgende versie van Nokia’s Symbian besturingssysteem zal Nokia Belle genoemd worden. Nokia laat de naam Symbian daarbij vallen. Het merk Symbian raakt uit de gratie bij de consument.

Sinds Nokia met Microsoft in zee is gegaan en is overgestapt op Windows Phone, doet Nokia nog regelmatig Symbian-aankondigingen. Symbian is belangrijk voor Nokia zolang de Symbian-toestellen meer opbrengen dan de Windows Phone-toestellen. Dit zal zeker nog tot volgend jaar het geval zijn. De aankondiging om de naam Symbian te laten verdwijnen, zal zeker te maken hebben met het feit dat Nokia moeite heeft om consumenten ervan te overtuigen nog Symbian-toestellen te kopen. Het merk Nokia is sterker, aldus marktanalisten.

Er zijn het derde kwartaal 19,5 miljoen Symbian-smartphones verkocht. Hiermee heeft het besturingsysteem een marktaandeel van 17 procent. In dezelfde periode van 2010 werden nog 29,5 miljoen toestellen verkocht en was het marktaandeel 36,3 procent, aldus cijfers van marktonderzoeker Gartner. Symbian is daarmee nog steeds het op een na grootste besturingssysteem voor smartphones, na Android. De toestellen zijn vooral nog populair in Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Eerder dit jaar maakte Nokia al bekend te stoppen met het merk Ovi voor mobiele diensten. Ook die zijn omgedoopt naar Nokia.

Vanaf februari 2012 komt de eerder dit jaar aangekondigde versie van de nu omgedoopte Nokia Belle beschikbaar. Belle voegt nieuwe functionaliteit en bedieningsmogelijkheden toe aan de Nokia smartphones.

Via: Techworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: